De Gooi- & Smijthoek (met thema)

IMG_6760

De afdeling Noord-Holland van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) hadden een partnerdag in Hotel De Rijper Eilanden bij De Rijp. Een dag met veel informatie en praktische tips en dit keer ook De Gooi- & Smijthoek van eVe Mozaïek.

Wat heb jij op je bordje?

Dat was het thema van De Gooi- & Smijthoek. Iedereen kon op een bordje opschrijven wat zij vervelend vond aan haar situatie. Daarna gooide je dat lekker van je af door het bordje kapot te smijten. Sommige mensen hadden zelfs thuis het servies al beschreven om het meteen in De Gooi- & Smijthoek kapot te kunnen gooien.
IMG_6809

Het was een heerlijke zonnige dag en ik had de ruimte op de parkeerplaats. Wel had ik wat last van de wind, maar met wat geleende tegels was dat zo geregeld. De deelnemers van de themadag hadden een lange lunchpauze en konden dan De Gooi- & Smijthoek bezoeken.

Het was prachtig weer, een super locatie, een nuttige spreker en de mogelijkheid om een lekker potje te gooien en smijten. Het ging om serieuze woorden die je normaal niet uitspreekt en nu mocht het even. Het was bijzonder hoe eerlijk iedereen hier was. Dat was ook te zien aan de intensiteit van het smijten en sommigen zullen de volgende dag vast wel spierpijn hebben gehad. Ik denk, dat deze een hoop ontlading en positieve energie gaf. Ikzelf vond het een bijzondere en mooie ervaring!

IMG_6754