Familiereünie

Twee dagen mozaïeken met ruim honderd mensen

In september 2014 hield de familie Jacobs weer een grote familiereünie. Een groot festivalfeest met prachtig weer, lekker eten, praten, lachen, veel muziek, vuurtjes, dans en dit keer ook mozaïeken met eVe Mozaïek. Ruim honderd volwassenen en kinderen uit verschillende windstreken kwamen naar het grote familiefeest.

eVe Mozaïek

 

Gezamenlijk mozaïekcadeau

Op een van de tafels lag een ‘kale’ kapstok klaar. Een gezamenlijk cadeau als dank voor de familie voor het beschikbaar stellen van het terrein en de organisatie. Iedereen kon daar een steentje aan bijdragen door er iets op te plakken. De kapstok is zondagmiddag nog gevoegd en meteen aangeboden.

 

Actuele familiestamboom op tegels

In de tent had eVe Mozaïek op een aparte tafel ook nog tien hele grote tegels gelegd. Voor elke familietak was een tegel gemaakt waarop met porseleinstiften de families waren opgeschreven. Iedereen kon daar zijn eigen stamboom aanvullen met de nieuwste aanwinsten en er was genoeg ruimte om er nog iets bij te schrijven of te tekenen.

IMG_5077

 

Impressie van zaterdag

De eerste dag werd de mozaïektent goed bezocht door jong en oud.  Ook ’s avonds werd er nog verder gemozaïekt.

Impressie van zondag

De tweede dag ging mensen verder met hun mozaïek of maakte er snel nog een. Anderen gingen hun werkstuk(ken) van de volgende dag voegen. Als voegen niet meer mogelijk was (lijm moet 24 uur drogen), kregen mensen een zakje voeg met instructie mee naar huis.

 

Het resultaat

Het was een uniek en bijzondere ervaring! Het mozaïeken was heel geslaagd en echt een aanvulling op het feest. Leden van verschillende families zaten door en naast elkaar. Ze mozaïekten, lachten en praatten samen. Ze leerden elkaar beter kennen, hielpen elkaar en inspireerden elkaar. Er werd hard en serieus gewerkt, maar het was ook heel ontspannen en gezellig. Uiteindelijk zijn er rond de vijftig mozaïekwerkjes gemaakt en helaas zijn ze niet allemaal gefotografeerd.