Mozaïekbeesten op het schoolplein

      

Openbare basisschool De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster heeft een kunstproject. Hiervoor hebben ze eVe Mozaïek gevraagd en de vierde groepers twee beesten voor op het schoolplein mozaïeken. De schildpad en de slang stonden centraal tijdens de kunstweken. Elke groep heeft zijn eigen beest.

Beide beesten zijn van beton gemaakt. De schildpad is ongeveer 70 bij 70 en weegt 100 kilo. Deze is gegoten in een (aangepaste) schelpzandbak en de kop is van bakstenen gemaakt. De slang is wat groter geworden dan gepland. Hij is 2,15 meter lang en weegt rond de 150 kilo.

Plakdag

Vanwege de slechte weersverwachting waren de beesten in de hal geplaatst en zijn we binnen gaan plakken. Twee betonnen beesten, een handvol volwassenen en bijna veertig kinderen en aan het eind van de ochtend waren we klaar.

Daarna hebben de kinderen alle overgebleven steentjes verzameld en gesorteerd. Ook werd de hal nog keurig geveegd. Ze hebben heel hard gewerkt en super goed geholpen!

De kleine kunstenaars zijn goed en gezellig bezig geweest, zowel met plakken als met tegeltjes stuk slaan. Het was een productieve ochtend met als resultaat twee bont gekleurde beesten.

op het schoolplein

Later zijn de beesten gevoegd en op het schoolplein geplaatst. Prachtig om te zien en leuk om op te spelen.