Mozaïeken met kleuters

In het kader van een kunstproject ging eVe Mozaïek twee middagen op bezoek bij basisschool De Marimba in Purmerend om te mozaïeken de kleuters. Het ging om 120 kleuters verdeeld over vier klassen. Een drukke bedoeling, maar ontzettend leuk. De kinderen hadden veel plezier en er zijn mooie kunstwerkjes gemaakt!

Mozaïeken met lijmpap

Mozaïek is er in vele soorten en vormen. Omdat het om kleuters ging, heb ik gekozen om de kinderen allemaal een tegel met speciale lijmpap te geven waarin ze alle mooie dingetjes in kunnen drukken. Voordat ik kwam hadden de kinderen en juffen al van alles verzameld, zoals dopjes, sieraden, schelpen, steentjes, kroonkurken, zeesterren en plastic bloemen. Natuurlijk nam ik ook nog wat glimmers en steentjes mee en dat alles werd gewoon in de dikke lijmpap gedrukt. Als de kunstwerken klaar zijn, is het een kwestie van een paar dagen laten drogen. Eventueel kunnen de kinderen het uitgeharde voeg later nog beschilderen. De lijmpap had ik vooraf al aangemaakt en hoefde alleen nog geroerd te worden en uitgedeeld te worden.

Aan het begin van de mozaïekles vertelde ik wat over wat mozaïek is, over hergebruik en het werken met afval. Elke klas kreeg de vraag wat dat blauw/zwarte rondje linksonder bij het eVe-bordje nou is geweest. Wat denk jij dat het is?

Een impressie

Ook de stagiaire maakte een mozaïekje.

Het eindresultaat