Vrije Tijd Soos

De Vrije Tijd Soos is een initiatief vanuit welzijnsorganisatie Combiwel voor dames uit de buurt in Amsterdam-Noord. Ze komen wekelijks bij elkaar om samen creatief bezig te zijn. Af en toe is er een speciale activiteit mogelijk zoals onder begeleiding mozaïeken.

eVe Mozaïek is twee woensdagochtenden langs geweest. In de eerste week werd er gemozaïekt en de week daarna zijn alle werkstukken gevoegd.

IMG_4896

De groep bestond uit twaalf heel gezellige dames van verschillende leeftijden en zelfs een hoogbejaarde mevrouw, die zelf niet meer kon knippen. Ze kreeg mooie kleine stukjes of iemand knipte wat voor haar. Als ondergrond kozen de dames spiegels, dienblaadjes, harten en een houten sierbord. 

Iedereen ging meteen ijverig aan de slag en er werd hard en geconcentreerd gemozaïekt. Sommigen tekenden eerst iets op hun ondergrond en anderen ging meteen intuïtief te werk. Iedereen werkte op haar eigen tempo door en kon rustig alles afmaken.

Het resultaat

Het was weer heel verrassend om te zien hoe een mozaïekstuk groeit en wat iedereen er van gemaakt heeft. Helaas zijn de foto’s niet zo best, maar het zag er allemaal heel inspirerend en mooi uit!