Mozaïeken op locatie – Oase in Zaandam

Oase in Zaandam is een woongemeenschap voor actieve senioren. Actief, maar niet allemaal even mobiel. Dus eVe Mozaïek pakte de spulletjes in voor weer een gezellig avondje mozaïeken op locatie.

WP_20151012_13_18_44_Pro

Locatie: woongemeenschap voor actieve senioren

De huiselijke recreatieruimte was groot genoeg om iedereen lekker te laten werken. En er waren meer dan genoeg tafeltjes om al het materiaal mooi en goed uit te stallen.

Er was een grote tafel gemaakt en rondom zaten tien dames. Sommigen hadden een eigen ondergrond en er was ook eigen materiaal meegenomen. Door lichamelijke tegenwerking bij sommige dames was het niveau binnen de groep nogal verschillend. Maar met wat hulp zijn de meesten toch op tijd klaar gekomen. Twee dames redde het niet deze avond. Voor hun zijn kleine stukjes en lijm achter gelaten, zodat ze hun mozaïekwerk rustig in hun eigen ritme kunnen afmaken.

De actieve senioren hebben hartstikke hard doorgewerkt en regelmatig was het muisstil in de recreatieruimte. Ieder ging op zijn manier aan de slag en er zijn ook weer heel verschillende mozaïekwerken gemaakt. De een ging meteen aan de slag met een meegenomen ontwerp. De ander bleef twijfelen over de achtergrond. En weer iemand zag pas haar tulp verschijnen toen er een steeltje onder zat.

Meegebrachte ondergrond zwaan
Zie de bloem groeien!

Mooi proces van een prachtig mozaïekwerk! De maakster zelf vond dat het wat slordig was door tijdsgebrek. Maar dat valt wel mee, hoor! En wacht maar af,  als het straks gevoegd en gepoetst is…